Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Handmade in romania

Membru Bizoo de 2 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
52 pareri

Colier fir transparent piatra sidef cu simbol ochi de deochi

0 stars: 0.00 din 0 pareri

90 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Ochiul de deochi turcesc, cunoscut si sub denumirea de ochiul turcesc sau ochiul lui Horus, este un simbol vechi de mii de ani care este folosit in bijuterii si alte artefacte decorative din Turcia si din alte parti ale lumii. Este un simbol puternic al protectiei impotriva fortelor malefice si a ghinionului. Se spune ca ochiul poate proteja purtatorul sau impotriva deochiului, a blestemelor si a altor energii negative.

In bijuterii, ochiul de deochi turcesc este adesea folosit ca un talisman protector. Poate fi gasit pe o gama larga de bijuterii, inclusiv pe inele, cercei, bratari si coliere. De asemenea, poate fi integrat in diferite materiale precum argintul, aurul, pietrele semipretioase sau cristalele.

Hamsa este o amuleta antica din Orientul Mijlociu, care simbolizeaza Mana lui Dumnezeu. In toate credintele este un semn protector. Ii aduce purtatorului sau fericire, noroc si sanatate.
Mana Hamsa este cunoscuta sub mai multe nume: Hamsa, mana Hamsa, Hamesh, mana Hamesh, Khamsa, Chamsa, Mana Fatimei. Se mai numeste si Mana Miriei, numita dupa sora lui Moise si a lui Aaron.

In Coran de exemplu, Dumnezeu recunoaste existenta ochiului rau, iar traditiile islamice admit ca insusi Profetul a acceptat folosirea talismanelor, atata timp cat acestea s-au bazat pe textul coranic. Potrivit lui Tertulian, in Arabia preislamica, femeile s-au protejat de "ochiul rau" acoperindu-se cu un val. De asemenea, unele minerale sau pietre erau folosite ca amulete, dar si ochii unor animale cu puteri magice, cum era cazul lupului
Trimite mesaj
Din Gura in Gura